Sivut

maanantai 21. joulukuuta 2015

Kävelen pitkin rotvallia. Lumi peittoaa sitä hiljalleen, mutten anna sen häiritä. Tämä matka on minun. Aion ottaa kaiken irti. Aion nauttia joka ikisestä askeleesta, jonka otan. Joka ikisestä hengähdyksestä, jonka teen. Harmaa piponi estää pähkinän ruskeita hiuksiani valahtamasta näköni esteeksi. Välillä joudun pari hiussuortuvaa sörkkimään paikoilleen, mutta sekään ei haittaa minua. Olen rauhallinen ja tyyni. Ikään kuin olisin saavuttanut zenin, vaikken joogaa harrastakkaan.

Lampi, jonka olen monesti ohittanut, alkaa jäätyä. Lumi peittoaa senkin. Talvinen maisema on kaunis. Hetkeksi jään seisomaan paikoilleni. Katselemaan, kuinka kaikki ne kesäiset muistot peittyvät uuden puhtaan alun alle. Minulle lumi merkitsee uutta alkua. Syksyn pimeät sadekelit vievät kaiken päätökseen, ja talven lumet aloittavat uuden luvun. Hengitykseni höyrystyy ja päätän jatkaa matkaa.

Miten aiot reagoida? Mietin itsekseni lähestyessäni taloasi. Tuota taloa, jossa olen monet kerrat käynyt. Soittanut ovikelloa ja päässyt sisään. Pysähdyn muutaman metrin päähän pihastasi. Se piha oli kesällä niin kaunis. Täydessä loistossaan. Kukkia joka puolella, pari omenapuuta ja runsaasti vadelmapensaita. Nyt sen kaiken peitti lumi. Lumi, joka peittoaa kaikki jäljet. Ehkä epäonnistuminen peittoutuu lumen mukana. Siksi talvi onkin juuri sopiva vuodenaika palata tänne. Jos jokin menee pieleen, lumi vie sen mukanaan.

Koputan oveen. Tyylillä, jonka vain sinä tunnistat. Haluan antaa varoituksen itsestäni. Nyt saat itse päättää, tuletko avaamaan oven vai et. Lasken mielessäni kymmeneen. Kahdeksannen numeron kohdalla, ovi aukeaa. Seisot edessäni kuin pölvästi. Pelkkä ilmeesi kysyy miksi?
“Koska lumi tarkoittaa uutta alkua”, sanon hiljaa.
Hymyilet ja kiedot minut isoon, lämpimään halaukseen. Hymy leviää kasvoilleni. Lumi, jota ennen pelkäsin, oli nyt tehnyt minulle palveluksen, ja tuonut jotain vanhaa takaisin. Kiitos.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ei, tarinalla ei ole tarkoitusta, jatkoa saatika ideaa (tai no piilo idea kai, kun kerta tekstiä tuli). Teki vaan mieli kirjottaa, ja julkasta se tänne (vasten omaa tahtoa).
(Okei okei on idea ja kaikenmoista, mutta jokanen ymmärtäköön tän miten haluaa, ja soveltakoon omaan tilanteeseensa.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti